Προυπολογισμός Γάμου

Και τελικά ποιό είναι το σύνηθες κόστος γάμου? η απάντησή που μπορώ να δώσω, θυμίζει πολιτικούς δεν απαντάν ποτέ ευθέως μ’ ενα ναι ή όχι, είναι ότι εξαρτάται. Εξαρτάται από εσάς ποιό θα είναι το κόστος του γάμου σας. Μην ακούτε τους γύρω σας, κάποιοι θα πούνε ότι είναι ακριβός ο γάμος και κάποιοι άλλοι ότι είναι προσιτός. Ποιά είναι η αλήθεια? μα σ’ εσάς φυσικά, στο τί εσείς θέλετε και στο τί αντέχει η τσέπη σας και ο προϋπολογισμός του γάμου σας.

χρήματα - προϋπολογισμός

Ομως έχω και μια ερώτηση. Εχετε κάνει business plan? για το γάμο σας εννοείται. Εάν σας ακούγεται “περίεργο” τότε αναθεωρήστε, γιατί όπως μέχρι σήμερα ξέρουμε οι πετυχημένες επιχειρήσεις επιβιώνουν γιατί έχουν Business Plan και όλοι ξέρουν τις υποχρεώσεις και το ρόλο τους, σ’ αυτή την περίπτωση και οι γονείς σας. Ο γάμος σας δεν θα είναι πετυχημένος μόνο και μόνο επειδή αποφασίσατε να δεσμευτείτε.

Διαβάστε παρακάτω και μη προσπαθήσετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, μπορεί να “ακούγομαι” λίγο κυνική αλλά πιστέψτε με είμαι 100% αληθινή.

  • Πιστεύω ότι ήδη έχετε βρεί τον/την κατάλληλο/η συνεργάτη έχετε τους ίδιους στόχους, την ίδια φιλοσοφία. Νιώθετε άνετα μαζί του/της γι’ αυτό και θέλετε να συνεχίσετε ατενίζοντας ένα ετυχισμένο μέλλον.

  • Παρομοιάστε το γάμο σας μ’ ένα δρόμο χαραγμένο πάνω σε χάρτη. Οι χάρτες έχουν την ιδιότητα να μας λένε αν ο δρόμος που ακολουθούμε είναι σωστός για να φτάσουμε στον προορισμό μας, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παράπλευρες οδοί.

  • Εχοντας λοιπόν κάνει την επιλογή του «συνεργάτη» σας ξεκινάτε το σχεδιασμό σας. Ο στόχος του γάμου σας είναι να είστε ευτυχισμένοι και μαζί. Οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες έχουν χωριστεί αλλά αν έστω ένας από τους δύο δε δέχεται ν’αλλάξει σε μικρές λεπτομέρειες ή να δεχτεί κάτι καινούργιο, τότε η επιχείρηση δεν θα εξελιχθεί ποτέ.

  • Ο χωρισμός των ρόλων μέσα στο γάμο χρειάζεται να γίνει αναγνωρίζοντας ο ένας τις δεξιότητες του άλλου. Χρειάζεται κατανόηση,εμπιστοσύνη, έλλειψη εγωϊσμου.

  • Μια επιχείρηση χρειάζεται όραμα. Πώς φαντάζεστε την εξέλιξη του γάμου σας; Ποιές οι αξίες σας ; ποιά τα πιστεύω σας ; Τί θα κάνετε και οι δυό σας ώστε να πετύχετε το όραμά σας ; Θα δίνετε ιδιαίτερη σημασία ο ένας στα συναισθήματα του άλλου; Θα προσαρμόζεστε με τα θέλω και τις ανάγκες του συντρόφου (συνεργάτη) σας ;

  • Στο ξεκίνημά σας δε χρειάζεται να βάλετε υψηλούς στόχους. Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους θα φτάσετε και σε υψηλότερους. Οσο κι αν ένας άντρας επιθυμεί να μαγειρεύει δεν πρόκειται να το πετύχει αν δεν δοκιμάσει πρώτα. Και η δοκιμή ξεκινάει από τα εύκολα, δε θα φτιάξει στιφάδο εξ’αρχής!

κι εσείς;  έχετε έτοιμο κάποιο  “επιχειρηματικό”  σχέδιο; 

Posted in Organosi gamou, Simvoules gamou.

Wedding Planner με εξειδίκευση στους γάμους εκτός πόλης.

One Comment

  1. Pingback: Προϋπολογισμός γάμου – Willow Weddings & Event Management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *