Προϋπολογισμός σημαίνει λεφτά,

και τα λεφτά είναι ο βασικότερος λόγος φιλονικίας των  ζευγαριών στην περίοδο προετοιμασίας του γάμου τους. Είναι πολύ πιθανό ότι  ο γάμος σας μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου αν δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Ισως να μη σας χαροποιεί η ιδέα δημιουργίας του, αλλά πιστέψτε με είναι  must!

Είναι επίσης εγγυημένο ότι αν  ξεκινήσετε το σχεδιασμό του γάμου σας χωρίς να έχετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας θα καταλήξετε οικονομικά χρεωμένοι.  Τί  πρέπει λοιπόν να κάνετε; υπάρχει μυστικό επιτυχίας ; ναί, να είστε ανοιχτοί μεταξύ σας, ειλικρινείς, να αντιμετωπίζετε τίμια ο ένας τον άλλον και να επικοινωνείτε.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε κάπου ήσυχα οι δυό σας και να συζητήσετε πώς φαντάζεστε το γάμο σας. Ακούστε ο ένας τον άλλο προσεκτικά, φτιάξτε από μια λίστα ο καθένας σας (ξεχωριστά) με τα θέλω σας. Μετά μια λίστα με το ποιές είναι οι προτεραιότητές σας (κοινή). Υπάρχουν θέματα που πχρειάζεται να συζητηθούν, όπως ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται  περισσότερο για λεπτομέρειες απ’ ότι οι άντρες. Οι επιθυμίες τους είναι περισσότερες από αυτές των αντρών. Αυτό είναι αλήθεια μέχρι ένα σημείο, όμως μην ενθουσιάζεστε κυρίες μου μη ξεχνάτε  ότι ο γάμος που συζητάτε δεν είναι μόνο δικός σας είναι και δικός του. Και ότι και αυτός έχει γονείς που θέλει να τους ευχαριστήσει, ίσως να τον ενδιαφέρουν και οι λεπτομέρειες.

Διαβάστε τις λίστες σας φωναχτά, θα εκπλαγείτε πόσα δεν είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε. Μείνετε στη λίστα προτεραιοτήτων. Υπολογίστε,  όσο πιο ρεαλιστικά μπορείτε, πόσα χρήματα έχετε διαθέσιμα και πόσα ίσως  θα αποταμιεύσετε μέχρι τη μέρα του γάμου σας. Προσθέστε την οικονομική βοήθεια τρίτων, πιθανότατα των γονέων σας. Μη βασίζεστε στις προσδοκίες σας, στο τί θα θέλατε εσείς από τους γονείς σας, μιλήστε μαζί τους και βασιστείτε στο πραγματικό ποσό που μπορούν να σας διαθέσουν. Αν δεν συμβεί αυτό μπορεί να οι προσδοκίες σας να πέσουν στο κενό.  Και κυρίως μη τους πιέζετε, μπορεί να υπάρχουν ανάγκες που ούτε κι εσείς γνωρίζετε, π.χ. υγείας. Σεβαστείτε την απόφασή τους χωρίς θυμούς.

Αφού ξεκαθαρίσετε και αυτό το θέμα τότε θα έχετε τον πραγματικό προϋπολογισμό σας και είστε έτοιμοι για την υλοποίηση των σχεδίων σας.

Ολες οι παραπάνω παρατηρήσεις  βασίζονται σε στατιστικές και έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο στην Αμερική. Η προσωπική μου εμπειρία σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό των ζευγαριών, στην Ελλάδα,  είναι πολύ θολή ελάχιστα ζευγάρια ξεκινάνε με αυτόν. Υποθέτω ότι στις περιόδους κρίσης που διανύουμε έχει αλλάξει το τοπίο και έχουμε συμμορφωθεί.

Καλή επιτυχία!!!

Posted in Organosi gamou, Simvoules gamou, Wedding planner.

Wedding Planner με εξειδίκευση στους γάμους εκτός πόλης.

One Comment

  1. Pingback: Κόστος γάμου – Willow Weddings & Event Management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *