Πολιτικός Γάμος, Ελλάδα- αντιδράσεις

Συνέχεια της ενημέρωσής μας για τους πολιτικούς γάμους στην Ελλάδα, επειδή υπάρχει άνοδος τα τελευταία δύο χρόνια και στοιχηματίζω ότι θα συνεχιστεί!!!

Και λόγω αυτής της ανόδου, κάποιοι δήμοι θεώρησαν καλό να βάλουν ειδικό τέλος πολιτικού γάμου. Κατεβάστε εδώ το σχετικό έντυπο.  Ειδικό τέλος πολιτικών γάμωνwillow.gr

Πώς αντιδρούν οι εκκλησίες σ’ αυτή την τάση ;

«Πράγματι, οι γάμοι έχουν μειωθεί. Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό συμβαίνει λόγω κόστους. Διότι η εκκλησία παντρεύει τους πάντες και όχι μόνον αυτούς που έχουν χρήματα. Ο γάμος, δηλαδή η ένωση δύο ανθρώπων, δεν κοστίζει σε χρήμα. Ενδεχομένως κοστίζουν αυτά που οι άνθρωποι, και σίγουρα όχι η εκκλησία, θεωρούν απαραίτητα για ένα γάμο. Το νυφικό, για παράδειγμα, δεν είναι προαπαιτούμενο για να παντρευτεί κάποιος. Ωστόσο, οι καταστάσεις που βιώνουμε φαίνεται ότι ”παγώνουν” τα πάντα και γι’ αυτό μειώνονται και οι γάμοι», σημειώνει ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωτοσύγκελος όμως της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ξεχνάει ότι ειδικά στην Μητρόπολη ο κουμπάρος στο θρησκευτικό γάμο πλήρωνε τουλάχιστον 400.00 ευρώ και για να μην αναφέρω την πανέμορφη εκκλησία του Αγ. Δημητρίου που το κόστος ανέβαινε ανάλογα με το πόσους πολυελαίους θα άναβαν. Ναί μέχρι ένα σημείο υπάρχουν περιττά εξοδα στο γάμο, υπερβολικός ανθοστολισμός, πανάκριβες μπομπονιέρες, νυφικά με αβυσαλέα ντεκολντέ τίνκα στα swarofski και πολλά άλλα ευτράπελα. Αλλά και η εκκλησία είχε το δικό της μερίδιό της. Να μη παραλείψω και τα παράβολα που έπρεπε και πρέπει κάθε ζευγάρι να πληρώσει ιδιαίτερα αν επιλέξει εκκλησία εκτός ενορίας.

Κάποιες άλλες εκκλησίες, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, προσφέρουν το προαύλιό τους για catering, όπως η εκκλησία του Ι.Ν.Κύριλλου και Μεθόδιου, και η Αγία Σοφία.  Στην καταναλωτική Ελλάδα, μέχρι πέρσι τουλάχιστον, επιτρέπονταν όλα. Ακόμα και στην εποχή που τελούνταν γάμοι σε εκκλησάκια υπήρχε ανάλογο αντίτημο. Αυτό που δεν επιτρεπόταν ήταν να παντρευτεί ένα ζευγάρι χωρίς να πληρώσει καθόλου ή έστω να δώσει ότι μπορεί. Γιατί ο γάμος είναι ένα μυστήριο και καμια εκκλησία δεν επιτρέπεται να χρεώνει για την τέλεσή του.

Σας αφήνω με μια όμορφη εικόνα. Inspired by this!

δεξιωση- γάμου-picnic

Σκεφτήκατε πόσο όμορφη θα ήταν η δεξίωσή σας να έχει θέμα picnic στη θάλασσα ή στο βουνό; 

Posted in Organosi gamou, Politikos gamos, Teleti gamou.

Wedding Planner με εξειδίκευση στους γάμους εκτός πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *