Παντρεύομαι, πότε και απο που ν’ αρχίσω;

Γάμος- Νέο ξεκίνημα

Οι γιορτές είναι στο τέλος τους, εσείς πρόκειται να κάνετε το γάμο σας σε λίγους μήνες, ίσως έχετε ξεκινήσει το σχεδιασμό του ίσως όμως και όχι. Σ΄αυτό το blog, θα βρίσκετε σχεδόν καθημερινά προτάσεις, δείτε το σαν ένα οδηγό που θα σας βοηθήσει βήμα – βήμα να κάνετε την καλύτερη οργάνωση για εσάς και τους καλεσμένους σας και τη ζωή σας ευκολότερη. Πρώτα απ’ όλα ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!

Επιλογή ημερομηνίας γάμου

Να ξέρετε ότι κάποιες ημερομηνίες είναι απαγορευτικές στην Ελλάδα, για θρησκευτικούς λόγους.

 • Η περίοδος της Σαρακοστής ( από Καθαρά Δευτέρα έως την ημέρα του Πάσχα)
 • Η παραμονή και ανήμερα των Φώτων
 • Η γιορτή της Παναγίας ( 1-15 Αυγούστου)
 • Χριστούγεννα ( από 15 έως 25 Δεκεμβρίου)
 • Αποκεφάλιση Ιωάννου του Προδρόμου ( 29 Αυγούστου), και
 • Η Υψωση του Τίμιου Σταυρού ( 14 Σεπτεμβρίου).

Το καλύτερο χρονικό διάστημα οργάνωσης του γάμου σας είναι ένας χρόνος πριν, αλλά μπορεί να γίνει και σε μικρότερο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα αν πρόκειται για κλειστό γάμο.

Καλεσμένοι γάμου

Φτιάξτε μια προκαταρκτική λίστα καλεσμένων. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας θα αποφασίσετε αν και πόσους θα καλέσετε. Υπόψη ότι τουλάχιστον 20-25% των καλεσμένων επιλογής  σας δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί ( εμπειρικά) για διάφορους λόγους. Απόσταση, επαγγελματικές υποχρεώσεις, οικονομικοί, λόγοι, ασθένεια.

Business Plan Γάμου

Θα έχετε προσέξει ότι οι πετυχημένες επιχειρήσεις επιβιώνουν γιατί έχουν Business Plan. Ξεκίνησαν με κάποιο συμφωνητικό ώστε όλοι να ξέρουν τις υποχρεώσεις και το ρόλο τους, ένα όραμα με γραμμές και στόχους που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να είναι μετρήσιμες οι επιτυχίες ή αποτυχίες σε ότι συμβεί. Γιατί λοιπόν ένας γάμος να μη περιέχει τα ίδια; Ο γάμος σας δεν θα είναι πετυχημένος μόνο και μόνο επειδή αποφασίσατε να δεσμευτείτε, χρειάζεται business plan!

 • Παρομοιάστε το γάμο σας μ’ ένα δρόμο χαραγμένο πάνω σε χάρτη. Οι χάρτες έχουν την ιδιότητα να μας λένε αν ο δρόμος που ακολουθούμε είναι σωστός για να φτάσουμε στον προορισμό μας.  Χαράζετε  το δρόμο που θέλετε ν’ ακολουθήσετε,  αλλά  δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παράπλευρες οδοί, αποφάσεις δηλαδή που πήρατε σήμερα μπορεί να τις τροποποιήσετε μετά ένα μήνα.
 • Ο στόχος του γάμου σας είναι να ζήσετε μαζί με το συντροφό σας και να είστε ευτυχισμένοι. Εχετε χωρίσει τους ρόλους σας; ξέρει ο καθένας σας ποιές είναι οι αρμοδιότητές του; είστε σε θέση να συζητάτε όποια δυσκολία προκύψει χωρίς εγωϊσμούς και πείσματα ώστε να είναι σίγουρη η ομαλή εξέλιξη  της  “επιχείρησης”; αναγνωρίζει ο ένας τις δεξιότητες του άλλου;
 • Μια επιχείρηση χρειάζεται όραμα. Πώς φαντάζεστε την εξέλιξη του γάμου σας; Ποιές οι αξίες σας ; ποιά τα πιστεύω σας ; Τί θα κάνετε και οι δυό σας ώστε να πετύχετε το όραμά σας ;  Θα δίνετε ιδιαίτερη σημασία ο ένας στα συναισθήματα του άλλου; Θα προσαρμόζεστε με τα θέλω και τις ανάγκες του συντρόφου (συνεργάτη) σας ;
 • Στο ξεκίνημά σας δε χρειάζεται να βάλετε υψηλούς στόχους, αρκεί να είναι ρεαλιστικοί. Στην πορεία θα βάζετε υψηλότερους. Οσο κι αν ένας άντρας επιθυμεί να μαγειρεύει δεν πρόκειται να το πετύχει αν δεν δοκιμάσει πρώτα. Και η δοκιμή ξεκινάει από τα εύκολα, δεν ξεκινάει φτιάχνοντας  στιφάδο!

Λάθη που πρέπει ν’ αποφύγετε.

Ο σύντροφός σας ίσως να μη μπορεί ακόμα να συνέλεθει από την πρόταση γάμου που σας έκανε, δεν είναι εύκολο για τους άντρες, δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα κι εσείς ξεκινάτε το σχεδιασμό του γάμου σας, κάνετε έρευνα καθημερινά στο διαδίκτυο, είστε αποροφημένη από τα σχέδιά σας, βρίσκεστε τακτικά με τις φίλες σας για να συζητήστε το θέμα, είστε αφηρημένη, τον έχετε παραμελήσει … μα ο γάμος είναι μόνο δικός σας; ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ

Μη ξεκινήστε την έρευνα σας για τό τί κοστίζει ποιό, χωρίς να έχετε κάνει προϋπολογισμό. Οι τιμές που θα ακούσετε μπορεί να σας σοκάρουν. Μη κάνετε υποθέσεις ότι ο χώρος θα στοιχίσει 25 ευρώ/άτομο όταν η πραγματική τιμή είναι 50 ευρώ/άτομο. Μη ξέροντας τί χρήματα έχετε το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι άγχος. Στο internet σπάνια ανακοινώνονται τιμές. Πρέπει να κλείσετε ραντεβού και να μιλήστε από κοντά με όλους, έτσι θα δημιουργήστε ξεκάθαρη εικόνα για κόστη, πρόσωπα, χώρους. Εχοντας υπόψη τα χρήματά σας η έρευνά σας θα είναι πιο συγκεκριμένη. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ εκτός παιχνιδιού το σύντροφός σας.

Μη κολλάτε στο τί ΠΡΕΠΕΙ και ποιός πληρώνει τι. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν,  το πιθανότερο είναι να ζήτε ήδη μαζί με το σύντροφό σας. Ξεκαθαρίστε μαζι του από την αρχή που θέλετε να αναμιχθούν οι γονείς σας,  σε ποιούς τομείς. Ισως οι γονείς σας να είστε σε πιο πλεονεκτική θέση από αυτήν των γονέων του συντρόφου σας ή το αντίθετο. Είναι αναπόφευκτο όταν ζητάτε οικονομική βοήθεια από τους γονείς σας τους δίνετε το δικαίωμα ν’ αποφασίσουν αυτοί για το τί θα γίνει και όχι εσείς, δε θέλετε να έχουν αυτοί το προβάδισμα!

Μη δραματοποιείτε καταστάσεις και μη κάνετε σαν μικρό παιδί για να γίνει το δικό σας, ακούστε και μια δεύτερη γνώμη. Να είστε ΕΥΕΛΙΚΤΗ.

Δε χρειάζεται να εκνευριστείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι η φίλη που σας υποσχέθηκε να είναι κοντά σας κάθε φορά που εσείς θελήσετε βοήθεια, δεν είναι. Μπορεί να έχει υποχρεώσεις που δεν της αφήνουν τον ελεύθερο χρόνο που πίστευε ότι θα έχει, μπορεί να υπάρχουν παράγοντες άγνωστοι σ’ εσάς. Ούτε με το συγγενή που σας υποσχέθηκε το αυτοκίνητό του για τη μέρα του γάμου σας. Φτιάξτε καινούργιο πλάνο. ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ σε τρίτους, φροντίστε να ανταπεξέλθετε μόνοι σας σε ότι προκύπτει ή αναθέστε σε μια wedding planner τις λεπτομέρειες του γάμου σας, θα νιώσετε καλύτερα.

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ να κλείσετε χώρο για τη δεξίωσή σας, φωτογράφο, λουλούδια, wedding planner, χωρίς να είστε σίγουροι για το τί σας παρέχουν. Ζητήστε Ιδ. Συμφωνητικό με κάθε προμηθευτή που συναλάσσεστε και διαβάστε το προσεκτικά. Αν δεν σας καλύπτει αλλάξτε το.

Μια ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ δεν είναι πάντα η λύση. Προσλαμβάνετε ένα DJ που κοστίζει φτηνά αλλά δεν έχει εμπειρία. Η μουσική είναι από τα πιο σημαντικά θέματα, θα διακινδυνεύσετε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει; ποιό είναι το μεγαλύτερο κόστος τελικά ;

Posted in Organosi gamou, Politikos gamos, Thriskeftikos gamos, Wedding planner.

Wedding Planner με εξειδίκευση στους γάμους εκτός πόλης.

One Comment

 1. Pingback: Πώς να οργανώσετε το γάμο σας – Willow Weddings & Event Management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *